Tudományok szintje

Szolgáltatásaink

Gyűjtemény

Katalógus

Könyvtárunk II. emeletén a tudományok szintjét alakítottuk ki. Az itt található állományrész az ismeretterjesztő és a tudományos szakirodalom gyűjtőhelye: a társadalom- és a természettudományok, valamint az alkalmazott tudományokhoz kapcsolódó dokumentumokból álló szakgyűjtemény.

A dokumentumok egyrészt a kölcsönzési szabályoknak megfelelően kölcsönözhetők, míg más részük olvasótermi állomány, s mint ilyen, csak helyben használhatóak. A helyben használatot a könyvek gerincén piros színcsík jelzi.

A kölcsönzői és az olvasótermi térben témakörök szerint ETO-szakrendben, azon belül pedig a szerzők nevének betűrendjében találjuk a könyveket. A könyebb tájékozódást a polcok oldalán elhelyezett eligazító feliratok, valamint az egyes témaköröket: az ETO-számot és annak jelentését tartalmazó táblák segítik.

A téma aktualitása miatt kiemeltük az állományból azokat a kölcsönözhető könyveket, amelyek az Európai Unióval kapcsolatosak. Ezeket a dokumentumokat kék színcsíkkal láttuk el, s külön polcokon helyeztük el.
Külön állományrészt alakítottunk ki az 1 hétre kölcsönözhető dokumentumokból is.
Az útikönyveket (914-es szakcsoport) az országok, illetve a városok nevének alfabetikus sorrendjében helyeztük el a polcokon, megkönnyítve ezzel a tájékozódást.
Az egyes tudományterületekhez kapcsolódó folyóiratok gazdag választéka várja az olvasókat. A szakfolyóiratok csak helyben használhatóak.

 

További információ kérhető az (56) 510-110/40-es és az (56) 510-110/41-es telefonszámokon.