Foglalkozásaink óvodai és iskolai csoportoknak

Könyvtárbemutató foglalkozások, könyvtári órák

Gyermekkönyvtárunk várja, könyvtári órákra és foglalkozásokra a város általános iskolai osztályait és óvodás csoportjait.
Ezeken a rendhagyó órákon játékos módszerekkel igyekszünk megismertetni gyermekkönyvtárunkat, megszerettetni az olvasást és a könyvet.

A foglalkozásokra bejelentkezni előzetes időpont egyeztetéssel lehet telefonon, személyesen.
Telefon: 06-56/510-110/47-es mellék.


Mese és ismeretterjesztő posztó foglalkozás

A foglalkozások célja, hogy a gyerekek interaktív formában szerezzenek új ismereteket. Filcanyagból készített figurák segítségével mesélünk, illetve különböző témákban nyújtunk a gyermekek szintjének megfelelő ismerteteket.

A mesék, ismeretek feldolgozása során könyvtáros és a gyerekek együtt rakosgatják fel a filc anyagból készült síkbábokat a táblára, mindenkinek lehetőséget nyújtva a szereplésre.


Bábelőadás

A könyvtárosokból álló Minerva bábcsoport családi bábelőadásai során kéthavonta  új mese feldolgozással várja látogatóit.
Az elkészült bábelőadásokat műsoron tartjuk, iskolás és óvodás csoportok számára kérhetők könyvtári foglalkozásként.


Power point foglalkozás

Ismeretterjesztő könyvtári foglalkozások során kivetítő segítségével nyújtunk korszerű ismereteket a résztvevő csoportoknak.


Könyvtárbemutató óra

A foglalkozás keretében a Gyermekkönyvtár állományának bemutatása mellett a gyermekek életkorának megfelelő szinten ismertetjük a könyvtár használatának szabályait és lehetőségeit.